بانک‌های برتر ایالات متحده در کدام حوزه‌های فین‌تک سرمایه گذاری می‌کنند؟

۰۰/۰۹/۲۹

در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که بانک‌های ایالات متحده در حال سرمایه گذاری روی کدام شرکت‌های فین‌تک در حوزه‌های پرداخت، موسسات مالی، SMB، بلاکچین و سایر حوزه‌ها هستند. بانک‌های ایالات متحده با سرمایه گذاری جدی در فین‌تک، آینده خود را تضمین می‌کنند. در حالی که عدم ثبات اقتصادی ناشی از همه […]

در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که بانک‌های ایالات متحده در حال سرمایه گذاری روی کدام شرکت‌های فین‌تک در حوزه‌های پرداخت، موسسات مالی، SMB، بلاکچین و سایر حوزه‌ها هستند.

بانک‌های ایالات متحده با سرمایه گذاری جدی در فین‌تک، آینده خود را تضمین می‌کنند. در حالی که عدم ثبات اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا، باعث کاهش سرمایه گذاری‌ در فین‌تک با حمایت بانک‌ها در سال 2020 شد، اما اکنون این بخش در حال بهبود است.

بانک‌های ایالات متحده از ابتدای سال 2021 تا سه ماه سوم این سال، در قالب 62 قرارداد از استارتاپ‌های فین‌تک حمایت کرده‌اند. این رقم بیش از مجموع قراردادهای مشابه در سال 2020 و تقریبا برابر این مقدار در سال 2018 و 2019 (67 قرارداد) است.

در ادامه نگاه دقیق‌تری به این موضوع داریم که بانک‌های پیشرو ایالات متحده، سرمایه گذاری‌های فین‌تک خود را به چه شرکت‌هایی معطوف می‌کنند. منظور از بانک‌های ایالات متحده، بانک‌های تحت نظارت (رگوله شده) و دارای دفتر مرکزی در ایالات متحده است.

بررسی ما تنها شامل سرمایه گذاری‌ به صورت خرید سهام است که از سال 2010 برای شرکت‌های خصوصی فین‌تک انجام شده است. دسته بندی‌ها ممکن است با هم اشتراک داشته باشند و شرکت‌ها بر اساس کارآیی اصلی خود دسته بندی شده‌اند.

استراتژی‌ سرمایه گذارهای پرطرفدار: Goldman، Citi و JPMorgan.

فعال‌ترین سرمایه گذارهای بانکی ایالات متحده در فین‌تک (بر اساس تعداد قراردادهای سرمایه گذاری)، Goldman Sachs، Citigroup و JPMorgan Chase & Co هستند. در حالی که هر سه بانک، فعالیت‌های خود جهت سرمایه گذاری در فین‌تک را در این کشور افزایش داده‌اند، اما از رویکردهای استراتژیک متفاوتی در سال‌های اخیر بهره برده‌اند.

سرمایه گذاری بانک‌های معروف آمریکا در فین‌تک

 

Goldman Sachs و Citigroup عمدتا به دلیل بازوهای سرمایه گذاری خود یعنی GS Growth و Citi Ventures، فعال‌ترین سرمایه گذاران این حوزه به شمار می‌روند. چرا که این دو بانک به سرمایه گذاری در طیف گسترده‌ای از حوزه‌های مختلف فین‌تک ادامه داده‌اند. از ابتدای سال 2021 تا سه ماهه سوم این سال، Citi در 19 قرارداد فین‌تک و Goldman در 14 قرارداد فین‌تک حضور داشته‌اند.

Goldman Sachs، استراتژی M&A (ادغام و مالکیت) خود را در سال‌های اخیر بر روی مدیریت ثروت متمرکز کرده است. در ماه مِی 2019، این بانک 750 میلیون دلار برای مالکیت شرکت مدیریت ثروت United Capital پرداخت کرد و در مِی 2020 نیز، مرکز مدیریت ثروت و ارائه فناوری Folio Investing را خریداری کرد.

این بانک همچنین هدف خود را بر روی موسسات اعتباری جایگزین و موسسات مالی متمرکز کرده است. سرمایه گذاری بر روی این صنایع وابسته، با استراتژی دیجیتالی Goldman جهت افزایش مشتریان، یعنی پلتفرم Marcus و افزایش ظرفیت‌های ثروت دیجیتالی آن، همخوانی دارد. در فوریه سال 2021، این بانک، Marcus Invest را راه‌اندازی کرد. یک روبو-ادوایزر (Robo-Advisor) برای رقابت با استارتاپ‌هایی مانند Betterment و Wealthfront و همچنین سایر شرکت‌های رو به رشدی که خدمات روبو-ادوایزر ارائه می‌دهند.

روبو-ادوایزر: پلتفرم‌های خودکاری که پیشنهادات مالی ارائه داده یا بطور خودکار دارایی‌های کاربران را سرمایه گذاری می‌کنند.

این بانک از ابتدای سال 2021 تا سه ماه سوم این سال، 4 قرارداد سرمایه گذاری با موسسات اعتباری جایگزین امضا کرده است که شامل یک قرارداد 170 میلیون دلاری سری G با Younited Credit، یک پلتفرم وام‌دهی همتا به همتا مستقر در فرانسه می‌شود.

Citi بیشترین تمرکز را بر روی موسسات مالی داشته و از سال 2018 تا سه ماهه سوم سال 2021 در 16 استارتاپ فعال در این حوزه سرمایه گذاری کرده است. این بانک همچنین در مدت مشابه با 9 استارتاپ فعال در حوزه مدیریت ثروت و دارایی و 7 استارتاپ متمرکز بر کسب و کارهای کوچک قرارداد بسته است. بطور کلی، این سرمایه گذاری‌ها با تلاش‌های Citi برای ارتقای کسب و کار Institutional Clients Group (به ویژه برای فعالیت‌های Investment Banking و Markets & Securities Services) مطابقت دارد.

اخیرا، این بانک بیشتر بر روی موسسات اعتباری جایگزین تمرکز کرده است: در سه ماهه اول سال 2021، بانک Citi بر روی استارتاپ‌های اعتباری جایگزین مانند Octane Lending، Splash Financial و Clerkie سرمایه گذاری کرده است.

در همین حال، JPMorgan همچنان بر حمایت از موسسات مالی خود و کسب و کارهای کوچک متمرکز است. این بانک در 17 موسسه مالی و 8 شرکت ارائه دهنده خدمات برای کسب و کارهای کوچک و متوسط (SMBs) از سال 2018 تا سه ماهه سوم سال 2021 سرمایه گذاری کرده است. در مدت مشابه، JPMorgan همچنین 5 سرمایه گذاری در فین‌تک‌های متمرکز بر پرداخت انجام داده است.

بانک‌های دیگری که از سال 2015 حداقل در 10 قرارداد فین‌تک سرمایه گذاری کرده‌اند عبارتند از Morgan Stanley، Fifth Third Bank، Capital One و Wells Fargo هستند.

 

عملکرد 5 بانک برتر آمریکا در حوزه فین‌تک

 

توجه: اگر چندین بانک‌ روی یک شرکت/قرارداد سرمایه گذاری کرده‌اند، برای تمام آن‌ها محاسبه شده است. به عنوان مثال، Citigroup، Goldman Sachs و JPMorgan همگی بر روی موسسه مالی AccessFintech سرمایه گذاری کرده‌اند.

بانک‌های ایالات متحده اغلب به دو دلیل اصلی در حوزه فین‌تک سرمایه گذاری می‌کنند: پتانسیل بازدهی بالا و مشارکت‌های استراتژیک.

در رابطه با مورد اول باید گفت که بانک‌ها، گروه شرکت‌های سرمایه گذاری ریسک پذیر و صندوق‌های بانکی استراتژیک، با هدف بازدهی آتی بر روی یک استارتاپ سرمایه گذاری می‌کنند. همچنین با این کار در معرض دید صنایع وابسته نوظهور قرار می‌گیرند.

در رابطه با مورد دوم نیز، یک بانک به صورت استراتژیک روی یک استارتاپ فین‌تک سرمایه گذاری کرده و به منظور پیشبرد اهداف داخلی این شرکت، با آن مشارکت می‌کند. به عنوان مثال، در سه ماهه سوم سال 2020، JPMorgan در جذب سرمایه 60 میلیون دلاری Taulia مشارکت کرده است. علاوه بر این سرمایه گذاری، JPMorgan شراکت خود را با Taulia جهت ایجاد یک راهکار مالی برای مشتریان سازمانی اعلام کرد.

دسته بندی‌های پرطرفدار: موسسات مالی همچنان پرقدرت، نمایش دوباره بلاکچین

حوزه‌ تمرکز بانک‌ها بتدریج در طول زمان با ظهور فناوری‌های نو و تغییر ذائقه مصرف کنندگان، دچار تغییر شده است. از سال 2018، موسسات مالی، حوزه مدیریت ثروت و دارایی، ششرکت‌های ارائه دهنده راهکار برای SMB ها و موسسات اعتباری جایگزین اهداف ثابت سرمایه گذاری برای بانک‌ها بوده‌اند.

تا سه ماهه سوم سال 2021، محبوب‌ترین دسته‌های سرمایه گذاری را موسسات مالی، حوزه مدیریت ثروت و دارایی، و بطور ویژه بلاکچین (حوزه‌ای که پس از کاهش تدریجی علاقه سرمایه گذاران داز سال 2015، دوباره در حال احیا شدن است) تشکیل می‌دهند.

 

تمرکز بانک‌های آمریکا بر فین‌تک

 

قراردادهای اخیر در حوزه بلاکچین شامل افزایش سرمایه سری A و B شرکت Blockdaemon (که هر دو توسط Goldman Sachs سرمایه گذاری شدند)، جذب سرمایه 30 میلیون دلاری سری B شرکت Securrency (سرمایه گذاری شده توسط State Street و US Bancorp)، و افزایش سرمایه سری C به ارزش 133 میلیون دلار مربوط به Fireblocks (که توسط BNY Mellon انجام شد) می‌شود. همچنین JPMorgan، Goldman و Citigroup همگی در افزایش سرمایه 31 میلیون دلاری سری B شرکت Axoni در اوایل سال 2021 شرکت داشتند.

با نگاهی کلی به این معاملات از سال 2010، می‌توان گفت که دسته‌های پیشرو همچنان شامل موسسات مالی، پس از آن حوزه مدیریت ثروت و دارایی، و در نهایت بلاکچین و ارزهای دیجیتال هستند.

سرمایه گذاری بانک‌های ایالات متحده در فین‌تک

دسته موسسات مالی شامل شرکت‌هایی می‌باشد که در حال تقویت یا جایگزینی اوراق بهادار، معامله آن‌ها، شفاف‌سازی و در کل انجام عملیات‌های مربوط به اوراق بهادار هستند.

موسسات مالی که حداقل 5 بانک در مراحل افزایش سهام آن‌ها شرکت داشته‌اند، عبارتند از:

– AcadiaSoft، یک پلتفرم مدیریت گردش کار و ارائه دهنده استانداردها برای مدیریت وثیقه (تامین مالی 58 میلیون دلاری به صورت آشکار و اعلام شده؛ از طریق سرمایه گذاران بانکی از جمله Bank of America، Citigroup، Goldman Sachs، JPMorgan، Morgan Stanley و State Street).

– MEMX، یک بازار سهام بر پایه فناوری (135 میلیون دلار؛ Bank of America، Citigroup، Goldman Sachs، JPMorgan، Morgan Stanley، Wells Fargo).

– Symphony، یک پلتفرم مشارکتی و پیام‌رسانی مبتنی بر ابر (461 میلیون دلار؛ Bank of America، BNY Mellon، Citigroup، Goldman Sachs، JPMorgan، Morgan Stanley).

مدیریت ثروت و دارایی شامل ابزارها و بسترهایی برای مدیریت مالی شخصی، مشاوره دیجیتالی، مدیریت ثروت، و در نهایت تجزیه و تحلیل است. استارتاپ‌های منتخب در این دسته با حداقل 3 سرمایه گذار بانکی عبارتند از: iCapital Network (679 میلیون دلار؛ BNY Mellon، Goldman Sachs، JPMorgan، Morgan Stanley، Wells Fargo) و Visible Alpha (68 میلیون دلار؛ Bank of America، Citigroup، Goldman Sachs، Morgan Stanley).

در دسته بلاکچین و ارزهای دیجیتال، Blockdaemon، Securitize، Securrency، Fireblocks، Axoni همگی تا سه ماهه سوم سال 2021 از بانک‌های ایالات متحده تامین مالی شده‌اند.

دسته Other، شامل شرکت‌هایی است که در حوزه اتوماسیون فرآیندهای رباتیک (RPA)، احراز هویت، برنامه‌های وفاداری و پاداش، و سایر حوزه‌ها فعال هستند.

منبع: CBInsights

مترجم: معین رفیعی مهر

دیدگاه کاربران

پیام‌های حاوی کلمات رکیک و توهین آمیز منتشر نخواهد شد