پرونده تاکسی‌های اینترنتی روی میز سازمان راهداری

۹۹/۰۴/۱۲

در حالی که برخی رانندگان تاکسی سواری کرایه از افزوده شدن گزینه سفر برون‌ شهری برای ‌جابه‌جایی مسافر بین شهرها در اپلیکیشن اسنپ خبر داده‌اند، دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار داد. و در جستجو درباره فعالیت تاکسی‌های اینترنتی به مورد […]

در حالی که برخی رانندگان تاکسی سواری کرایه از افزوده شدن گزینه سفر برون‌ شهری برای ‌جابه‌جایی مسافر بین شهرها در اپلیکیشن اسنپ خبر داده‌اند، دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار داد. و در جستجو درباره فعالیت تاکسی‌های اینترنتی به مورد دیگری نیز در همین مورد برخورد.

رانندگان تاکسی سواری کرایه بین شهری به تازگی تبلیغ یک شرکت تاکسی اینترنتی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده و خواستار برخورد مسئولان با این نوع اقدامات شده‌اند.

این دومین شرکت تاکسی اینترنتی است که برای سفرهای بین شهری تبلیغ کرده است در حالی که طبق قانون فعالیت تاکسی‌های اینترنتی در محدوده بین شهری مجاز نیست و مسئولان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بارها بر این نکته تاکید کرده و از پیگیری و برخورد با این اقدام خبر داده‌اند.

 

متن تبلیغی در فضای مجازی منتشر شده و واکنش رانندگان سواری کرایه را به دنبال داشته به شرح زیر است:

 

«راننده‌ ماکسیمی؛ سفرهای بین‌شهری رو انجام بده، تا بتونی درآمد بیشتری داشته باشی!

@maximdriver_iran

یعنی چی؟!

یعنی: اگر از ترافیک داخل شهر خسته شدی، اگر دلت می‌خواد درآمدی فراتر از معمول داشته باشی و اگر دلت می‌خواد سفرهایی رو انجام بدی که کرایه‌ بیشتری دارند

@maximdriver_iran

@maximdriver_iran

@maximdriver_iran

می‌تونی همین الان با شماره‌ی ۱۶۱۱ تماس بگیری و به‌صورت غیرحضوری ثبت‌نام کنی یا برای ثبت‌نام لینک زیر رو لمس کنی و بعد از ثبت‌نام، یک ماجراجویی بین‌شهری رو تجربه کنی»

 

داریوش باقر جوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در نامه‌ای در این مورد به مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی سواری کرایه بین‌ شهری کشور از وی خواسته است مدارک فعالیت اپلیکیشن اسنپ در حمل و نقل بین شهری مسافری به دفتر حمل و نقل مسافر سازمان ارایه شود تا طی مراحل بعدی مسیر گردد.

پیش از این نیز باقرجوان ورود شرکت‌های تاکسی اینترنتی به حمل مسافران بین شهری را غیر قانونی دانسته و اعلام کرده بود: موضوع انحصار فعالیت بین شهری زیر نظر سازمان راهداری، قانون مصوب مجلس است و این شرکت‌ها نمی‌توانند قانون را زیر پا بگذارند.

وی با تاکید بر این‌که بر اساس قانون، برای تردد وسایل حمل و نقل عمومی در جاده‌ها باید صورت وضعیت حمل مسافر از سازمان راهداری اخذ شود گفته بود: شرکت مذکور چگونه می‌خواهد این خلأ قانونی را پر کند؟

وی چنین اقداماتی را غیر اصولی و غیر قانونی ذکر کرده و تاکید کرده بود: رانندگان خودروهای عمومی بین شهری که با صورت وضعیت‌های صادره از سوی این سازمان فعالیت می‌کنند، کاملاً رصد شده هستند و صلاحیت آنها برای فعالیت در بخش جاده‌ای، احراز شده است.

کرونا درگیر در این اقدامات

باقرجوان عنوان کرده بود: تنها نهاد صاحب صلاحیت برای صدور مجوز فعالیت جابه‌جایی مسافر بین شهری، وزارت راه و شهرسازی است و هر شرکت تاکسی اینترنتی دیگر در صورت این کار، با مشکل مواجه خواهد شد.

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان سواری کرایه کشور نیز چندی پیش گفته بود: اخیراً اسنپ در اقدامی عجیب، غیرقانونی و برخلاف تمام پروتکل‌ها و تعهدات قبلی، در اپلیکیشن خود اقدام به افزودن گزینه سفر برون‌شهری برای ‌جابه‌جایی مسافر بین شهرها نموده است.

حمید حسین زاده عنوان کرده بود: فارغ از غیر قانونی بودن چنین اقدامی، این عمل در شرایطی صورت می‌گیرد که شرکت‌های مسافربری جاده‌ای به‌خاطر شرایط کرونا و کم شدن سفرهای غیر ضروری و بیشتر مورد استفاده قرار گرفتن خودروهای شخصی در مسافرت‌ها و عدم حمایت لازم از سوی دولت، تقریباً در حال ورشکستگی بوده و به‌سختی خود را سر پا نگاه داشته‌اند.

دیدگاه کاربران

پیام‌های حاوی کلمات رکیک و توهین آمیز منتشر نخواهد شد