از ابتدای امسال بحث عرضه عمومی سهام اولیه استارتاپها در بورس مطرح شد و حالا به نظر میرسد مسوولان دولتی به دنبال یک مدل اختصاصی برای حضور استارتاپها در بازار سهام هستند.
امیر ناظمی میگوید:« ایجاد یک تابلوی اختصاصی استارتاپها در بورس در حال پیگیری است و به این ترتیب هر پنج استارتاپی که در این مرحله آماده عرضه عمومی سهام هستند و سایر استارتاپها میتوانند ذیل این تابلو به عرضه سهام بپردازند. »
مسوولان بورسی به رغم جلسات مختلف هنوز جزییاتی از روش مورد نظر برای ورود استارتاپها به بورس را ارایه ندادهاند و یکی از دلایل تاخیر در حضور استارتاپها در بازار سهام پیچیدگیها و جزییات یک تابلوی جدید و اجرای یک مدل تازه است.
ویژگیهای خاص استارتاپها و شیوههای فعلی ارزشگذاری مالی در ایران موضوع تابلوی اختصاصی را به عنوان یک راه حل برای حضور آنها در بورس مطرح کرده است؛ هر چند تجربه سایر کشورها نیز موید نیاز به یک تابلوی اختصاصی برای استارتآپها است.
با این حال یک شیوه هنوز در ایران تجربه نشده، در نتیجه پیشبینی نخستین حضور استارتاپهای ایرانی در بورس را دشوار میکند.به بیان واضحتر نوع عرضه سهام استارتاپها میتواند در موفقیت یا عدم موفقیت سهام آنها موثر باشد.
در حال حاضر چند مدل برای حضور شرکتها در بورس وجود دارد، حضور در هر کدام مدلها دارای تاثیرات مختلفی است. و شرایط شرکتها در هنگام انتخاب آنها برای ورود به بورس متفاوت است و اغلب شرکتها برای تطبیق با مقررات بورسی حضور خود را از فرابورس آغاز میکنند و سپس قدم به تالار اصلی میگذارند.
اطلاعات جدید از تابلوی بورس استارتاپها
هنوز جلسات و مذاکرات برای تعیین ویژگیهای تابلوی اختصاصی استارتاپها در بورس ادامه دارد اما شنیدههاحاکی است که برخی موارد کلی در مورد این بازار مشخص شده است.
بر اساس شنیدهها از جمله موارد اصلی تعیین شده این است که معاملات بلوک به صورت توافقی و بدون محدودیت حجمی و در نمادی مجزا انجام میشود.
همچنین بنا بر این گزارش دامنه نوسان روزانه قیمت اوراق بهادار در معاملات بلوکمشابه دامنه نوسان قیمت همان ورقه بهادار در بازار عادی است.
همچنین نصاب مجاز سرمایهگذرای صندوقهای سرمایهگذرای در اوراق بهادار با درآمد ثابت مختلط و سهام در این بازار به ترتیب به میزان حداکثر 2 درصد 20 درصد و 30 درصد از ارزش کل داراییهای تحت مدیریت صندوق است.
با توجه به این که هنوز جزییات زیادی از نحوه معامله سهام در این تابلو مشخص نشده و بخش عمده مقررات به هیات مدیره فرابورس محول شده باید منتظر جزییات بیشتری در مورد این تابلو ماند.
امیر ناظمی در این زمینه میگوید: امیدوارم این روش که مطابق با تجربیات جهانی تهیه شده است، بتواند امسال زمینهساز حضور حداقل ۵ شرکت بزرگ و استارتاپها در بازار سهام شود.
دیدگاه کاربران