فناپ

۹۹/۰۲/۱۷

شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان با نام فناپ از بزرگ‌ترین شرکت‌های ICT  است که در دی ماه سال 84 به صورت سهامی خاص با سرمایه گذاری گروه مالی پاسارگاد و همراهی تعدادی از نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر شروع به کار کرد. این شرکت در 5 حوزه مختلف فناوری مالی و […]

شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان با نام فناپ از بزرگ‌ترین شرکت‌های ICT  است که در دی ماه سال 84 به صورت سهامی خاص با سرمایه گذاری گروه مالی پاسارگاد و همراهی تعدادی از نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر شروع به کار کرد.

این شرکت در 5 حوزه مختلف فناوری مالی و پرداخت (فین تک)، فناوری زیرساخت و ارتباطات، خدمات محتوا و ارزش افزوده، نوآوری و سرمایه گذاری خطرپذیر و راهکارهای سازمانی و دولت الکترونیک فعالیت می کند. مقر اصلی مجموعه فناپ پارک فناوری پردیس است و در حال حاضر بیش تر از 3500 نفر در آن با مدیریت دکتر شهاب جوانمردی مشغول به کار هستند.

سهامداران

فناب یک هلدینگ سرمایه گذاری است و سهامدار آن گروه مالی پاسارگاد می باشد که از ابتدای شروع فعالیتش در سال 84 روی آن سرمایه گذاری کرده است.

پایه گذاری های تاسیس گروه مالی پاسارگاد یا همان بانک پاسارگاد از سال 76 شکل گرفت و از نیمه دوم سال 83 کارهای تاسیس آن با هدف جذب سرمایه و اندوخته‌های سرگردان و بکارگیری در تأمین مالی بخش‌های مختلف اقتصادی، اجرایی شد. در حال حاضر سرمایه بانک پاسارگاد سهامدار فناپ 50 میلیارد و 400 میلیون ریال است.

پرتفو

در نقشه زیر سرمایه گذاری های شرکت فناپ قابل مشاهده است :

از بین سرمایه گذاری های موجود در پرتفو این مجموعه، شرکت شناسا صندوق vc (سرمایه گذاری خطرپذیر) و مابقی آن ها استارتاپ هستند.

مهم ترین اتفاقات فناپ

شناسا

شرکت پیشگامان امین سرمایه پاسارگاد یا همان شناسا، شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر گروه مالی پاسارگاد است که در خرداد 91 تاسیس شد. شناسا با همراهی و تزریق سرمایه به کارآفرین ها سعی کرده تا درشکوفایی اکوسیستم نقش موثری داشته باشد و برای تحقق ایده ها به استارتاپ ها کمک کند. این صندوق هم چنین در حوزه‌های مختلفی مانند معدن، انرژی، سلامت، اینترنت اشیا، آموزش و … سرمایه‌گذاری می‌کند.

مدیریت مجموعه در اختیار حامد ساجدی است و مجموعه فناپ از سهامداران آن می باشد.  طبق گفته های محسن سیدین مدیرعامل شرکت راهبران امین سرمایه پاسارگاد در بهمن 98، این شرکت تا الان بیش از 4 هزار طرح را ارزیابی کرده و بر روی 52 طرح نیز سرمایه‌گذاری کرده است.

این صندوق VC در حال حاضر 20 سرمایه گذاری فعال دارد که از بین این سرمایه گذاری ها تریگ آپ، شتابدهنده و مابقی استارتاپ هستند.

هم چنین شناسا به همراه گروه برکت، اسمارت آپ، حرکت اول، رهنما ونچرز و مرکز نوآوری رفاتک جزء سرمایه گذاران اکوسیستم سلامت ایران محسوب می شود.

تریگ آپ

تریگ آپ در سال 94 به عنوان بازوی شتابدهنده با تمرکز بر کسب و کارهای حوزه ICT در مجموعه فناپ شکل گرفت. این شتابدهنده با مدیریت فعلی مهندس سیدحمیدرضا علوی شبکه ای از متخصصان، سرمایه‌گذاران و افراد موفق داخلی و بین المللی را در اختیار استارتاپ ها قرار می دهد و تلاش می کند تا از طریق ارتباط آن ها با نهادهای تاثیرگذار این حوزه، به موفقیت کسب و کارشان کمک کند.

تریگ آپ در سال 95 به مجموعه شناسا پیوست و در حال حاضر فناپ سهامدار و عضوی از هیئت مدیره شرکت شناسا می باشد.  

ابرآروان

داستان ابرآروانی ها با 4 جوان متولد 68 و 69 آغاز می شود که اواخر سال 93 ایده ابرآروان را به فناپ بردند و 400 میلیون تومان سرمایه جذب کردند. پویا پیرحسین‌لو، فرهاد فاطمی، مهدی بهادری و علیرضا هاشمی مدال آوران المپیادهای ملی و بین المللی و چهار هم‌بنیانگذار ابرآروان اند که در زمینه ارائه سرویس‌های ابری فعالیت می‌کنند.

قبل از این ماجرا آن ها میخواستند با همکاری شاتل یک شرکت امنیتی ایجاد کنند اما بر سر میزان سهام با هم به توافق نرسیدند و آنجا را ترک کردند و در نهایت ایده شان را که در حوزه های تک و ارائه امنیت به شکل ابری بود به شتابدهنده ها و سرمایه گذاران مختلف بردند و درست زمانی که دیگر هیچ پولی نداشتند و به صفر رسیده بودند با فناپ به توافق رسیدند. فناپی ها در قسمت تریگ‌آپ دو میز به آروانی ها دادند و آن ها مشغول به کار شدند. حالا آروانی ها از شناخته شده‌ترین شرکت های تکنولوژی ایرانی هستند.

طبق گفته های هم بنیان گزاران در اردیبهشت 97، میزان سهام مجموعه فناپ به ازای  400 میلیون تومان سرمایه گذاری در ابتدا 40 درصد بود که بعد تر به 35 درصد تغییرکرد. 60 درصد مابقی مربوط به هم بنیان گذارها  و 5 درصد هم به کارکنان تعلق دارد چراکه هرکسی بیش تر از یک سال در ابرآروان کار کند، جزو سهامداران آن می‌شود.

جذب سرمایه مجدد

مجموعه فناپ در دی سال 97 مجددا 20 تا 40 میلیارد تومان در ابرآروان سرمایه گذاری کرد و سهام خود را به 47 درصد افزایش داد. آروان هم در این مرحله از جذب سرمایه اش 200 میلیارد تومان ارزش گذاری شد.

طبق گزارش ابرآروان در سال 98، این شرکت با راه‌اندازی 40 پاپ‌سایت در نقاط مختلف ایران و جهان حالا از 38 کشور جهان مشتری دارد.

در حال حاضر تعداد مشتریانش نزدیک به 35 هزار نفر است که از این میان 81 درصد را مشتریان خصوصی و 19 درصد را مشتریان دولتی تشکیل می‌دهند، هم چنین هر هفته 500 مشتری جدید از سرویس‌هایش استفاده می‌کنند.

این پلتفرم فعالیت خود را با  سه سرویس امنیت ابری، شبکه توزیع محتوا و DNS ابری آغاز کرد اما حالا 12 سرویس دارد که میانگین فعال سازی آن ها روی بستر آروان کمتر از 30 ثانیه زمان می برد.

نشان

داستان نشان از شرکتی معروف به نام راژمان شکل گرفته است. این شرکت در سال 84 با همراهی 5 جوان عاشق فناوری و ساختن در پارک تازه تاسیس علم و فناوری خراسان تاسیس شد. جواد عامل مدیر فعلی نشان در آن زمان تنها 22 سال سن داشت و کار آن ها تولید نرم‌افزارهای پورتال سازمان و دولت الکترونیکی بود.

حدود سال 89، نداشتن محصولی خاص این شرکت را به سوی ورشکستگی برد اما فعالیت در حوزه نقشه و همکاری با شهرداری ها آن ها را نجات داد. نتیجه این همکاری، نقشه ترافیک شهرها و نقشه همراه بود اما مشکل کار اینجا بود که آن ها به شکل پیمانکار با شهرداری همکاری می کردند و هیچ حق مالکیتی نداشتند بنابراین محصول خودشان یعنی نشان را از نیمه دوم سال 96 ایجادکردند و پس از تلاش های متعدد برای جذب سرمایه در نهایت هلدینگ فناپ روی کل شرکت راژمان و نشان به مبلغ 10 میلیارد تومان سرمایه گذاری کرد. اکنون این اپلیکیشن در کمتر از دوسال به بیش از 3 میلیون نصب فعال رسیده است.

 

دیدگاه کاربران

پیام‌های حاوی کلمات رکیک و توهین آمیز منتشر نخواهد شد